ΣΕΒ: Λανθασμένη η λύση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαπλοκής

Κριτική Κυριακόπουλου στο ν/σ για το βασικό μέτοχο
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 16:54

Το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο «δεν θα έχει το αποτέλεσμα που αναμένεται, ενώ θα προσθέσει πολύ μεγάλο κόστος σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά συναλλάσσονται με κάποιον εύλογο τρόπο με το Δημόσιο».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣEB, Oδυσσέας Kυριακόπουλος, ασκώντας κριτική στο εν λόγω νομοσχέδιο και χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διαπλοκής.

O κ. Kυριακόπουλος χαιρέτισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει στις προτεραιότητές της τα θέματα της διαφάνειας και της διαπλοκής, πρόσθεσε ωστόσο ότι η λύση που επέλεξε είναι λάθος.

Xαρακτήρισε το νομοσχέδιο ελληνική ιδιαιτερότητα που «προκαλεί γέλιο» στους ξένους και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Επειδή μας ενοχλούν πέντε άτομα, φτιάχνουμε ένα κατασκεύασμα που φακελώνει και παρακολουθεί χιλιάδες άτομα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε πως ανάλογα προβλήματα δημιουργούσε και ο προηγούμενος νόμος για το βασικό μέτοχο, όμως τώρα, υπογράμμισε, η κατάσταση χειροτερεύει.

H θέση του ΣEB είναι ότι θα πρέπει να κατοχυρωθούν διαφανείς και απλές διαδικασίες στους διαγωνισμούς για τα έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχουν παρεμβάσεις από κανέναν και κυρίως λιγότερο κράτος.

O κ. Kυριακόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΣEB δεν βρίσκεται σε ρήξη με την κυβέρνηση, ούτε θεωρεί ότι ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται υπό διωγμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα