Βαμβάκι: Δυσχέρειες στους επανελέγχους

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 19:25

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πραγματοποίηση δευτεροβάθμιου ελέγχου σε ένα δείγμα βαμβακοπαραγωγών του Νομού Σερρών.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα σε βαμβακοπαραγωγό, «το έργο των ελεγκτών κατέστη δυσχερές λόγω της παρουσίας τοπικών τηλεοπτικών καναλιών και ενός αριθμού αγροτών, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλο το φάσμα των ελέγχων όλων των κοινοτικών καθεστώτων των διαφόρων αγροτικών προϊόντων.

Ο έλεγχος, που διεκόπη προσωρινά, κατέδειξε ότι ο ελεγχόμενος, που στη δήλωση του ΟΣΔΕ είχε δηλώσει καλλιέργεια 43 αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης 409 στρεμμάτων (σιτάρι 133 στρ., αραβόσιτος 63 στρ. και βαμβάκι 213 στρ.) στο πρώτο αγροτεμάχιο που ελέγχθηκε, ενώ ο ελεγχόμενος παραγωγός είχε δηλώσει καλλιεργηθείσα έκταση 40,2 στρέμματα είχε τελικά καλλιεργήσει 45,1 στρέμματα, όπως μετρήθηκε με χρήση GPS από τους ελεγκτές».

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από το είδος των αντιδράσεων των ελεγχόμενων βαμβακοπαραγωγών. Κανένας νομοταγής αγρότης δεν έχει να φοβηθεί κανέναν έλεγχο σε οποιοδήποτε επίπεδο και εν προκειμένω από τον αρμόδιο φορέα ελέγχου», τονίζεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα