Μικρά κέρδη για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 11:01
UPD:11:03
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μικρά κέρδη εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,36% στις 676,82 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει αύξηση κατά 0,30% στις 1.809,35 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 12 ενισχύονται, 16 υποχωρούν και εννέα παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 1,14% στις 588,72 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη κατά 1,20%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 1,19%, η Eurobank κατά 0,83% και η Alpha Bank κατά 1,16%. Από την πλευρά της, η Attica Bank διατηρείται σταθερή στα 0,041 ευρώ/μετοχή.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ενισχύεται κοντά στο 2%, ενώ άνω του 1% διαμορφώνεται η άνοδος για τη μετοχή της Viohalco. Την ίδια ώρα, πέριξ του 0,80% ορίζεται η άνοδος για τις μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΠΕ και Μυτιληναίου.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται οριακά πτωτικά, παραμένοντας κάτω του τεχνικού ορίου του 7,00%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 3,1 μονάδες βάσης στο 6,682% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,5 μονάδες βάσης στο 7,288%.

Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές, πρώτες επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, με στόχο την επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας για την αξιολόγηση και το χρέος. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει επαφές τόσο με τον Γερούν Ντέισελμπλουμ, όσο και με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ουάσιγκτον.

«Η χθεσινή, όπως και η σημερινή συνεδρίαση, συνεχίζουν να επηρεάζονται από την ίδια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενόψει και της Συνόδου του ΔΝΤ την Παρασκευή, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το πρόσημό τους, χωρίς ωστόσο να αναμένονται σημαντικές διακυμάνσεις» σχολιάζει το τμήμα ανάλυση της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

«Για όσο διάστημα ο Δείκτης δεν δίνει ένα τουλάχιστον κλείσιμο υψηλότερα των 681,5 μονάδων, όλα παίζονται όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση. Μόνο με την υπέρβαση και των 683,5 μονάδων θα μπορέσουμε να ισχυριστούμε με σχετική ασφάλεια ότι η πρόσφατη διόρθωση τερμάτισε στις 673 μονάδες και έκτοτε λαμβάνει χώρα νέο προωθητικό ανοδικό κύμα» σπεύδει να προσθέσει.

Την ίδια ώρα, νέα τιμή - στόχο στα 21,7 ευρώ δίνει για τον τίτλο της Folli-Follie η Εurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση «hold» και χαρακτηρίζοντάς την ως μία από τις πιο ελκυστικές επιλογές στον κλάδο ειδών πολυτελείας, σε όρους αποτίμησης. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου ήταν θετικά, ενώ ανεβάζει οριακά τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της τριετίας 2017-2019.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα