Sony: Προς τα κάτω αναθεώρηση για τα λειτουργικά κέρδη

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 12:12

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα λειτουργικά της κέρδη και τις πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, Sony Corp., καθώς οι τιμές των ψηφιακών προϊόντων υποχωρούν. Αύξηση των εσόδων από την καταβολή φόρων, ώθησε την εταιρεία να κάνει υψηλή πρόβλεψη για τα καθαρά της κέρδη.

Τα λειτουργικά της κέρδη ή πωλήσεις εξαιρουμένου του κόστους των αγαθών που πούλησε και οι διοικητικές δαπάνες, ενδέχεται να ανέλθουν σε 110 δισ. γιέν (1,07 δισ. δολ. ΗΠΑ), το δωδεκάμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2005, περίπου 1/3 χαμηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης των 160 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Ο ανταγωνισμός στον κλάδο, όπως αυτός που ασκείται από την Samsung Electronics Co., οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές και περιορίζει τα κέρδη από προϊόντα, όπως οι τηλεοράσεις με τις επίπεδες οθόνες.

«Οι προσπάθειες για τη μείωση του κόστους, φαίνεται ότι δεν απέδωσαν με τη μείωση της ζήτησης», ανέφερε ο Naoki Fujiwara, ο οποίος διαχειρίζεται 194 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Shinkin Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Θέλω να δω τη Sony να παρουσιάζει τα σωστά προϊόντα στην αγορά από το να σκεφτώ να αγοράσω τη μετοχή της».

Οι πωλήσεις της Sony για το σύνολο της χρήσης, εκτιμάται ότι θα είναι 2,7% χαμηλότερες και στα 7,15 τρισ. γιέν, σε σύγκριση με 7,35 δισ. γιέν, που προέβλεπε πέρυσι.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 4,2%, φθάνοντας στα 28,71 ευρώ η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Φραγκφούρτη. Νωρίτερα σήμερα στο Τόκυο έκλεισαν στις 3.950 γιέν η μία, κατά 1% χαμηλότερα. Οι προβλέψεις της εταιρείας, ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα