Μικρές απώλειες στο Χ.Α. με το βλέμμα στην Ουάσιγκτον

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 14:32
UPD:14:42
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μικρές απώλειες εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένου εύρους κινήσεις, καθώς αναμένουν τις κρίσιμες επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά το μέσο της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,49% στις 675,61 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει μείωση κατά 0,45% στις 1.805,51 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 11,83 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 32 ενισχύονται, 47 υποχωρούν και 25 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται πτωτικά κατά 1,54% στις 582,19 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κάμψη κατά 2,34%, η Eurobank κατά 1,46%, η Alpha Bank κατά 1,71% και η Attica Bank κατά 2,38%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διατηρείται σταθερή στα 0,169 ευρώ.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Τιτάνα, Lamda Development και Viohalco διολισθαίνουν άνω του 1% ενώ πέριξ του 0,80% διαμορφώνονται οι απώλειες για τις μετοχές των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Αντίθετα, η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 1,27% και της Grivalia Properties κατά 0,61%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές μεταβολές, παραμένοντας κάτω του τεχνικού ορίου του 7,00%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,723% ενώ του 2ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητη στο 7,297%.

Οι επενδυτές εστιάζουν πλέον, στις επαφές της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι η επίτευξη μίας οριστικής συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως «μοναδικό σενάριο» μια συνολική συμφωνία για αξιολόγηση και χρέος, ενώ υποβάθμισε τις χθεσινές εκτιμήσεις του ΔΝΤ, λέγοντας ότι επιμένει σε «απαισιόδοξες προβλέψεις που πέφτουν έξω».

Το πρακτορείο Bloomberg, παράλληλα, επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο, εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα διαμορφωθεί στο 4% του ΑΕΠ, κάτι το οποίο ωστόσο, δεν φαίνεται πως «πείθει» το ΔΝΤ σχετικά με τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα των υψηλών πλεονασμάτων.

Την ίδια ώρα, σύσταση «αγορά» και αύξηση τιμής-στόχου δίνει η Wood για τον τίτλο του ΟΠΑΠ, με τη νέα τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 11,6 ευρώ -από 10 ευρώ προηγουμένως. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στη βελτίωση των προβλέψεων για την οικονομική εικόνα του Οργανισμού.

Από την πλευρά της, η Επενδυτική Τράπεζα (IBG) προσφέρει νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, διατηρώντας ωστόσο, τη σύσταση «reduce». Η νέα τιμή-στόχος είναι τα 4,6 ευρώ -από 4,4 ευρώ προηγουμένως. Στη σχετική έκθεση σημειώνεται πως η αύξηση οφείλεται στις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της αναφορικά με την εξέλιξη του ημερήσιου τζίρου στο Χ.Α. μεσοπρόθεσμα.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα