Μειώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ για φειδωλές βιομηχανίες

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 16:14

Μειώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ για όσες βιομηχανίες περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής το καλοκαίρι του 2005, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, παρουσιάζοντας σήμερα το πόρισμα της επιτροπής για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας φέτος.

Το εν λόγω μέτρο δεν αποκλείεται να προβλέπει και αυξήσεις των τιμολογίων για όσους υπερκαταναλώνουν ενέργεια τη συγκεκριμένη περίοδο. Το μέτρο, ωστόσο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί προς το παρόν στους οικιακούς καταναλωτές, καθώς απαιτείται αλλαγή των μετρητών κατανάλωσης.

Ο κ.Σιούφας απέκλεισε το ενδεχόμενο προγραμματισμένων περικοπών ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα γίνονται διακοπές χωρίς προειδοποίηση.

Ο κ. υπουργός άσκησε κριτική για τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών στον προγραμματισμό και την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής καθώς και έργων διανομής και μεταφοράς και υπογράμμισε ότι από το Μάρτιο μέχρι σήμερα έγιναν περισσότερα έργα από όσα την προηγούμενη τετραετία.

Όπως επίσης δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε η μονάδα παραγωγής ρεύματος που κατασκευάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στην Θεσσαλονίκη, να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2005, ενώ το 2006 αναμένεται να λειτουργήσει η νέα μονάδα της ΔΕΗ στο Λαύριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα