Κομισιόν: Βραδεία η διάδοση του «γρήγορου Ιντερνετ» στην Ελλάδα

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 17:10

Βραδύτητα στη διάδοση του «γρήγορου Ιντερνετ», ΑDSL στην Ελλάδα, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει η αρμόδια κοινοτική Επιτροπος, Βίβιαν Ρέντιγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Υπάρχει βραδεία αφομοίωση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, οι οποίες τον Ιούλιο του 2004 αντιστοιχούσαν στο 0,24% του πληθυσμού της, όταν ο μέσος όρος των «15» ήταν 7,72%», παρατηρεί η κ. Ρέντινγκ.

Βασική αιτία, σύμφωνα με την ευρωπαία Επίτροπο είναι η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί για την προσαρμογή στις κοινοτικές διατάξεις σχετικά με την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, σημειώνοντας παράλληλα ότι το γεγονός αυτό έχει περιορίσει μέχρι σήμερα την ικανότητα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να λαμβάνει κατάλληλα μέτρα στην αγορά.

Αυτή η δυνατότητα, συνεχίζει η κ. Ρέντινγκ, θεωρείται σημαντική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «δεδομένης της απουσίας σημαντικού ανταγωνισμού στο σταθερό δίκτυο στην Ελλάδα και λόγω της έλλειψης εκτεταμένου καλωδιακού δικτύου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα