Richemont: Μεγάλη η ζήτηση σε ΗΠΑ και Ασία, αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 08:47

Αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 9%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδα της Richemont, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, μετά την αύξηση της ζήτησης σε ΗΠΑ και Ασία, για τα ακριβά ρολόγια της, συμπεριλαμβανομένων των Cartier και των Jaeger-LeCoultre. H εταιρεία δεν ανακοίνωσε τα καθαρά της κέρδη από τρίμηνο σε τρίμηνο, ούτε από έτος σε έτος.

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 9%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα έσοδα της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, Cie. Financiere Richemont AG, μετά την αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ασία για ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων και των Cartier.

Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά της κέρδη θα σημείωναν αύξηση 6% το τρίμηνο, που έληξε τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία, με έδρα τη Γενεύη, που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οικονομικά στοιχεία, αναφέρει την μεταβολή των πωλήσεων σε τριμηνιαία βάση, παρά αυτήν των κερδών της.

Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 14%, φθάνοντας στο 1,74 δισ. ευρώ (2,25 δισ. δολ. ΗΠΑ), το εξάμηνο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Η Richemont ανακοίνωσε, ότι ευνοήθηκε από τις μεγάλες πωλήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων, μετά τη ζήτηση για ακριβά ρολόγια. Οι εξαγωγές της Ελβετίας σε ρολόγια αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο, μετά την ανάκαμψη των ασιατικών αγορών και αυτής των ΗΠΑ.

Η εταιρεία, προσέθεσε ρολόγια με την επωνυμία Cartier και Jaeger-LeCoultre και άνοιξε καταστήματα στην Κίνα, προκειμένου να επωφεληθεί του ανανεωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος των καταναλωτών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα