Nokia: Χαμηλότερη χρηματιστηριακή αξία από την Samsung

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 10:10

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ, χαμηλότερα της Samsung Electronics Co., της Ν. Κορέας, η χρηματιστηριακή αξία της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κινητών στον κόσμο, Nokia Oyj, μετά την εισήγηση τουλάχιστον δύο οικονομικών αναλυτών προς τους επενδυτές, να πουλήσουν τις μετοχές της Nokia.

Xθες, οι μετοχές της εταιρείας, που εδρεύει στο Espoo της Φινλανδίας, σημείωναν απώλειες 3,3% στα 11 ευρώ, τη μεγαλύτερη υποχώρηση που σημείωσαν σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών, στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι. Η χρηματιστηριακή της αξία υποχώρησε στα 51,3 δισ. ευρώ (66,5 δισ. δολ.) κάτω από την αντίστοιχη της Samsung, που φθάνει τα 70,7 τρισ. ουόν (68,5 δισ. δολ.). Την τελευταία φορά που η χρηματιστηριακή αξία της Samsung - σε επίπεδα δολαρίου - υπερέβη αυτήν της Nokia ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

H Samsung, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, μετά την Nokia και την Motorola Inc., διεύρυνε σήμερα τα κέρδη της, καθώς οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 486.000 ουόν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στη Σεούλ. Η μετοχή, από την στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, κέρδη - στις 14 Ιανουαρίου - έχει σημειώσει άνοδο σε ποσοστό 9,5%.

Χθες, ο Richard Edwards, αναλυτής της Citigroup Inc. - τμήμα της Smith Barney, στο Λονδίνο - αναθεώρησε προς τα κάτω την εισήγησή του για τη μετοχή της Nokia, στο «sell», από το «hold». Και ο Thomas Langer, αναλυτής της WestLB Equity Markets, αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω την εισήγησή του για τις μετοχές της Nokia, στο «outperform» από το «neutral» και την τιμή της κατά 27% χαμηλότερα, στα 10,50 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα