Ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας εξετάζει το υπ. Οικονομίας

Από 1/1/2006 οι όποιες αλλαγές
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 18:24
UPD:18:26

Η μείωση του φόρου μεταβίβασης και η αντικατάσταση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ) από ένα ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας, με στόχο την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, είναι μερικές από τις αλλαγές που μελετά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη φορολογία ακινήτων, όπως εκανε γνωστό ο υπουργός, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο.

Όπως είπε ο κ. υπουργός, για τα παλαιά ακίνητα θα υπάρχει κάποια μείωση του φόρου μεταβίβασης που θα αφορά τις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές, ενώ δεν απέκλεισε την εισαγωγή ενός φόρου υπερτιμήματος για τα ακίνητα.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε πως οι όποιες αλλαγές –μεταξύ των οποίων και η εισαγωγή του ΦΠΑ στα νέα ακίνητα- θα ισχύσουν από 1/1/2006, ενώ υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόφαση.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι ο νόμος με όλες τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων θα δοθεί στη δημοσιότητα τους επόμενους μήνες με στόχο να ψηφισθεί από τον Ιούνιο του 2005 και να ισχύσει από την 1/1/2006, ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος (τουλάχιστον ένα εξάμηνο) για την ομαλή μετάβαση από το σημερινό καθεστώς στο νέο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα