France Telecom: 564 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο της Equant

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 10:34

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 564 εκατ. ευρώ (737 εκατ. δολ.), για την απόκτηση του 46% της Equant NV, το οποίο δεν κατέχει, προσέφερε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom SA.

Η προσφορά, είναι 4,2 δολ. ανά μετοχή, περίπου 17% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Equant στις 21 Ιανουαρίου και στα 3,6 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της France Telecom. H τελευταία θα δώσει στην Equant, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο δεδομένων στον κόσμο, πίστωση 250 εκατ. δολ., προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, μέχρι το 2006.

«Η Equant αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση και την προσήγγισε η France Telecom», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Michel Combes, σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: «Ηταν μια φυσιολογική κίνηση».

Η εμπορική συναλλαγή θα δώσει στην Equant, που εδρεύει στο Αμστερνταμ και η οποία εμφανίζει ζημίες τα τελευταία οκτώ χρόνια, τα κεφάλαια εκείνα που απαιτούνται για να επιβιώσει, καθώς αντιμετωπίζει μια δύσκολη χρονιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε με τη σειρά της η Equant. H εμπορική συναλλαγή πραγματοποιείται ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Chief Executive Officer, Charled Dehelly, 53 ετών, του δευτέρου που ανέλαβε τα ηνία της Equant, μέσα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η France Telecom θα ολοκληρώσει την εξαγορά της Equant, το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η France Telecom πήρε τον έλεγχο της Equant το 2000, όταν πλήρωσε περίπου 3,5 δισ. ευρώ για το 34% της εταιρείας και συνδύασε το δικό της ομοειδές τμήμα, Global One, με το αντίστοιχο της Equant, κατέχοντας μερίδιο περίπου 54,3% της νέας εταιρείς. Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, συμφώνησε επίσης να επενδύσει το ποσόν του ενός δισ. δολ. ΗΠΑ, σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα