Σύσκεψη για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 15:44

Σύσκεψη για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του υπουργού, Αναστάση Παπαληγούρα, του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, του γενικού γραμματέα Εμπορίου, Δημήτρη Βρεττάκου, και των μελών της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου.

«Είναι κοινή πίστη και των δύο υπουργείων, και του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Ανάπτυξης, η ανάγκη αναμόρφωσης του Πτωχευτικού Κώδικα. Για το σκοπό έχει ήδη συσταθεί και λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή η οποία έχει ακριβώς ως αντικείμενο την αναμόρφωση συνολικά της πτωχευτικής νομοθεσίας», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας.

«Η σύγχρονη τάση στο Πτωχευτικό Δίκαιο είναι να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν αδυναμία αντιμετώπισης των υποχρεώσεων τους προς τους πιστωτές. Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι μια επιχείρηση εν λειτουργία, έχει μεγαλύτερη αξία από την πώληση των όποιων στοιχείων του ενεργητικού μιας πτωχευμένης επιχείρησης», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Την ανάγκη αναμόρφωσης του Πτωχευτικού Δικαίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, τόνισε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, επισημαίνοντας ότι σήμερα το Πτωχευτικό Δίκαιο κατά βάση ρυθμίζεται από δύο νομοθετήματα, ένα νομοθέτημα του 1835 και ένα νομοθέτημα του 1937.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα