Nomura Holdings: 60% αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 09:36

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 60%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας - από πλευράς κεφαλαίων - της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., μετά από την αύξηση των συναλλαγών μετοχών, των υπό διαχείριση κεφαλαίων και της αύξησης των κερδών από τις επενδύσεις της.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αναρριχήθηκαν στα 25,1 δισ. γιέν (244 εκατ. δολ.) ή 12,95 γιέν ανά μετοχή, έναντι 15,7 δισ. γιέν ή 8,1 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Τρεις αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα ανήρχοντο κατά μέσον όρο σε 28 δισ. γιέν.

Η Nomura, πρέπει να αυξήσει τα κέρδη τις από τις αγοραπωλησίες μετοχών, από το underwriting και από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τα ποσοστά με βάση το ύψος των συναλλαγών μετοχών, καθώς οι χρηματιστές μέσω Internet και οι τράπεζες αποσπούν μεγαλύτερο μερίδιο.

Πέρυσι, οι μετοχές της Nomura πέρυσι, υποχώρησαν κατά το 1/5, υστερώντας της αύξησης 10%, που σημείωσε την ίδια χρονική περίοδο ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Σήμερα, σημείωσαν απώλειες 1,1%, φθάνοντας στα 1.370 γιέν η μία, κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο, στις 3 μ.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα