Cable & Wireless: 12% χαμηλότερες πωλήσεις το γ' τρίμηνο

Εξ αιτίας του έντονου ανταγωνισμού και της πίεσης των τιμών
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 09:58

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 12%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα έσοδα της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, Cable & Wireless Plc, μετά τον περιορισμό των εσόδων της εξ αιτίας του έντονου ανταγωνισμού και την πώληση του τμήματός της στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις, το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, μειώθηκαν στα 808 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,5 δισ. δολ.) από 917 εκατ. λίρες, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα έσοδά της θα έφθαναν τα 792 εκατ. λίρες.

Πέρυσι, ο επικεφαλής της εταιρείας, Francesco Caio, πούλησε τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, περιέκοψε θέσεις εργασίας και απέκτησε τον έλεγχο του τμήματος στη Βρετανία, προκειμένου να αναζωγονήσει την εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο. Τον περασμένο Νοέμβριο η Cable & Wireless, εμφάνισε για πρώτη φορά καθαρά κέρδη μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών.

«Οι συνθήκες στην αγορά, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος ήταν ιδιαίτερα προκλητικές το τρίτο τρίμηνο, ειδικότερα στην αγορά της Βρετανίας, όπου συνεχίζεται να ασκείται πίεση των τιμών», επισημαίνει ο Caio, στη δήλωσή του.

Το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις της εταιρείας είχαν ανέλθει σε 820 εκατ. λίρες, όταν η εταιρεία πραγματοποίησε για πρώτη φορά υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα εννέα τριμήνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα