Στον Όμιλο Σαββίδη το 60% της Σουρωτή Α.Ε.

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 17:01
UPD:17:03
souroti.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτής ΑΕ» κατά 4,6 εκατ. ευρώ, σε εφαρμογή απόφασης της έκτακτης γενικής της συνέλευσης στις 5/2/2017.

Στον έλεγχο του επιχειρηματικού ομίλου «Belterra», ο οποίος ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται πλέον το 60% των μετοχών της «Σουρωτή ΑΕ», μετά την απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10,9% από τον Δήμο Θέρμης.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι της «Belterra», η οποία ήδη κατείχε ποσοστό άνω του 48%, προσήλθαν το πρωί στη σχετική δημοπρασία και κατέθεσαν προσφορά στην τιμή των 1,05 ευρώ ανά μετοχή.

Από την πώληση των μετοχών, ο δήμος θα εισπράξει περίπου 1,8 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις κοινής ωφέλειας, κυρίως έργα αποχέτευσης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτής ΑΕ» κατά 4,6 εκατ. ευρώ, σε εφαρμογή απόφασης της έκτακτης γενικής της συνέλευσης στις 5/2/2017. Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, η πλευρά Σαββίδη αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της.

Από την πλευρά της, η Coca Cola HBC κατέχει το 18,1% του μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτής», χωρίς να συμμετάσχει σε καμία από τις δημοπρασίες (ου δήμου Θέρμης και του αγροτικού συνεταιρισμού της Σουρωτής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα