Μπασιάκος για βαμβάκι: Στις 38 δρχ. /κιλό η εξόφληση επιδότησης από την εκρίζωση των παρανομιών

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 14:15

«Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων (53.000) στη διακίνηση βάμβακος προχωρούν οι πρόσθετοι επανέλεγχοι, που γίνονται για πρώτη φορά και έχουν στόχο την εκρίζωση των παρανομιών της τελευταίας δεκαετίας. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν 17.500 διαπιστωμένες περιπτώσεις παρατυπιών και υπερβάσεων σε χωράφια που δηλώθηκαν και δεν υπάρχουν, χωράφια που δηλώθηκαν ταυτόχρονα για δύο ή περισσότερες καλλιέργειες, καθώς και για υπέρβαση καλλιέργειας σε σχέση με τα νόμιμα δικαιώματα. Οι σχετικές καταστάσεις αποστέλλονται σήμερα και αύριο για ανάρτηση στις Ενώσεις και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Οι περιπτώσεις αυτές είχαν γίνει δυστυχώς ανεκτές μέχρι και πέρυσι από ορισμένους τοπικούς φορείς και τον ΟΠΕΚΕΠΕ», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος.

«Ηδη με την τομή αυτή αναμένεται σημαντική αύξηση της δεύτερης δόσης στους βαμβακοπαραγωγούς από 23 δρχ./κιλό σε περίπου 38 δρχ.».

Σημειώνεται ότι μέχρι το Μάϊο θα γίνουν πρόσθετοι διασταυρωτικοί έλεγχοι εκτάσεων και δικαιωμάτων, όπως αποφασίσθηκε ομόφωνα στην σύσκεψη των εκπροσώπων των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όλων των βαμβακοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/1/2005 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα πορίσματα των επανελέγχων θα καταχωρηθούν στις καρτέλες των παραγωγών, ώστε να δηλωθεί προ του Μαΐου η τελική επιλέξιμη ποσότητα βάμβακος 2004/05 στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα