Διευκρινίσεις ΟΠΑΠ για το μέρισμα του 2004

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 17:56
UPD:17:58

Επιστολή προς το δ.σ. του Χ.Α. απέστειλε σήμερα η διοίκηση του ΟΠΑΠ σχετικά με την εκτίμηση της CSFB ότι ο Οργανισμός θα καταβάλει μέρισμα 1,45 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2004 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/21/1005322.htm .

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα η επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων του 2004, η διοίκηση του Οργανισμού δεν έχει εκ των πραγμάτων γνώση περί του ακριβούς ύψους των καθαρών κερδών και ως εκ τούτου ούτε του ύψους του πιθανού μερίσματος, όπως αυτό θα προταθεί προς έγκριση στην προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων.

Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι ο ΟΠΑΠ έχει ήδη διανείμει προμέρισμα ύψους 0,55 ευρώ βάσει των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, το οποίο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να υπερβεί το 50% των καθαρών κερδών της περιόδου.

Συνεπώς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, προκύπτει ως δυνατότητα διανομής για το σύνολο της χρήσης τουλάχιστον επιπλέον ποσού 0,55 ευρώ προς τους μετόχους στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν και τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη του τελευταίου τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα