Ανάσα στις ευρωπαϊκές αγορές από τα εταιρικά νέα

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 18:56
UPD:19:00

ΑΝΟΔΟ σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη παρά το πτωτικό τους άνοιγμα. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλαν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού και η άνοδος των χρηματιστηριακών δεικτών στη Νέα Υόρκη.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου, τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και η περαιτέρω εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που ευνόησε τις μετοχές των ευρωπαϊκών εξαγωγικών εταιρειών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.832,2 μονάδες (0,6%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.882 (0,9%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.239,9 (0,8%).

Η μετοχή της Aviva σημείωσε άνοδο άνω του 3%. Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδά της στο τέταρτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές. Η διοίκηση της βρετανικής εταιρείας εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξη για το τρέχον έτος.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 5,5%, κατέγραψε ο τίτλος της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cable & Wireless, τα έσοδα της οποίας στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο σημείωσαν πτώση μικρότερη από εκείνη που προέβλεπαν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα