SAP AG: Στο 12% η αύξηση των εσόδων από τις άδειες

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 09:38

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 12%, εκτιμά ότι θα σημειώσουν φέτος τα έσοδα από τις άδειες, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού για λογαριασμό των εταιρειών στον κόσμο, SAP AG και με τον ταχύτερο ρυθμό, από τη στιγμή που οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας κατέρρευσαν το 2000, καθώς κλείνει περισσότερες παραγγελίες από τις ΗΠΑ.

Τα έσοδα των αδειών, μέτρο μελλοντικής ανάπτυξης, προβλέπεται να αυξηθούν από 10% έως 12% φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Walldorf της Γερμανίας. Τα καθαρά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 542 εκατ. ευρώ (704 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,74 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 420 εκατ. ευρώ ή 1,35 ευρώ ανά μετοχή, που είχε εμφανίσει πέρυσι. Ηδη η SAP ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά της στοιχεία και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου.

«Ο στόχος είναι φιλόδοξος αλλά εφικτός», ανέφερε ο Michael Schacht, οικονομικός αναλυτής της Credit Agricole Cheuvreux, στη Φραγκφούρτη, ο οποίος κατατάσσει τις μετοχές της εταιρείας στο «outperform», συμπληρώνοντας: «Εχουν προοπτική ανάπτυξης στις ΗΠΑ και πρέπει να την αξιοποιήσουν».

Η εταιρεία, στης οποίας το πελατολόγιο περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η PepsiCo Inc.και η Porsche AG, κερδίζει περισσότερα συμβόλαια στις ΗΠΑ, καθώς η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στην Ευρώπη. Επίσης, προσπαθεί να προσελκύσει τους καταναλωτές με την προσφορά πίστωσης έναντι των αγορών τους και χαμηλότερες αμοιβές στήριξης απ'ό,τι καταβάλλουν στην Oracle Corp., την κύρια ανταγωνίστριά της, μετά και την εξαγορά ύψους 10,3 δισ. δολ. της PeopleSoft Inc.

Η εξαγορά της PeopleSoft, έκανε την Oracle, την υπ'αριθμόν δύο εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, μετά την SAP.

Η SAP προβλέπει επίσης ότι το λειτουργικό της κέρδος, ενδέχεται να αυξηθεί κατά 0,5% φέτος, μετά από αύξηση 1% πέρυσι. Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπεται να ανέλθουν από 4,70 ευρώ έως 4,80 ευρώ, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Η πρόβλεψη έγινε με την ισοτιμία του ευρώ στο 1,30 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα