Vodafone: 3,5% η αύξηση των συνδρομητών το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 11:15

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3,5% περισσότερους συνδρομητές προσέθεσε στο πελατολόγιό της η Vodafone Group Plc, το τελευταίο τρίμηνο του 2004, με αποτέλεσμα η αύξηση των συνδρομητών της, να αγγίξει τα επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η εταιρεία, η μεγαλύτερη στον κλάδο παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, προσέθεσε 5,12 εκατ. συνδρομητές, συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων, που δεν ελέγχει, με αποτέλεσμα να αριθμεί μέχρι το τέλος του 2004, συνολικά 151,8 εκατ. συνδρομητές, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Vodafone, αντιμετωπίζει την ανάπτυξη των κινητών τηλεφώνων που τραβούν βίντεο και παίζουν ταινίες, με την παρουσίαση ενός νέου δικτύου πέρυσι σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσφέροντας ταχύτερη φόρτωση και πρόσβαση στο Web. Καθώς προοπτικές επέκτασης μέσω εξαγορών δεν υπάρχουν, ο επικεφαλής της εταιρείας, Arun Sarin, αγοράζει ίδιες μετοχές και αυξάνει τα μερίσματα.

«Βλέπουμε σταθερά δυνατή παρουσία σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Sarin.

Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι, η εταιρεία με έδρα το Newbury της Αγγλίας, θα προσέθετε 4,3 εκατ. νέους συνδρομητές το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο. Οι επιπλέον συνδρομητές πέρυσι - κατά 4,1% - περιελάμβαναν και τους 800.000 συνδρομητές της Vodafone στην Ελλάδα, μετά την εξαγορά του υπολοίπου μεριδίου της εταιρείας.

Η διοίκηση προβλέπει ότι η αύξηση των εσόδων της Vodafone φέτος θα είναι σε υψηλό μονοψήφιο αριθμό, όπως και το 2006 και χαμηλότερη της πρόβλεψης του 10% που είχε κάνει το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, που έληξε τον Σεπτέμβριο και 11% αύξησης που επέτυχε την προηγούμενη από την τελευταία χρήση.

Σήμερα η Vodafone αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα