Cimarex: 1,5 δισ. δολ. για την απόκτηση της Magnum Hunter

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 11:42

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση της Magnum Hunter Resources Inc., αντί του ποσού του 1,5 δισ. δολ. σε μετοχές, με στόχο την αύξηση των αποθεμάτων της και την εξασφάλιση των νέων της project, πέτυχε η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ντένβερ των ΗΠΑ, Cimarex Energy Co.

Η εταιρεία, θα καταβάλλει 0,415 της μετοχής για κάθε μία μετοχή της Magnum, ίση με 16,67 δολ. η μία ή 26% υψηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Επίσης, θα απορροφήσει το χρέος της Magnum, ύψους 645 εκατ. δολαρίων.

Η Cimarex θα τριπλασιάσει τα σημερινά της αποθέματα, περισσότερα από 3,1 τρισ. κυβικά πόδια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά στο φυσικό αέριο. Η παραγωγή αναμένεται να διπλασιαστεί με την εξαγορά της Magnum, σε περίπου 500 εκατ. κυβικά πόδια ημερησίως, φέτος.

Σημειώνεται, ότι η Cimarex θα πουλήσει 36,1 εακτ. νέες μετοχές, ενώ οι μέτοχοί της θα κατέχουν το 53,6% της εταιρείας και το υπόλοιπο θα ανήκει στους ιδιοκτήτες της Magnum, μετά την ολοκλήρωση της εμπορικής συναλλαγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα