Δικτυακή πύλη για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 13:26

Εγκαινιάσθηκε η λειτουργία της νέας Δικτυακής Πύλης για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στις διευθύνσεις www.axiosvios.gr και www.axiosbios.gr . Η πρόσβαση στην παραπάνω δικτυακή Πύλη είναι δυνατή και μέσω της υπάρχουσας ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας www.ggb.gr . καθώς και του υπουργείου Ανάπτυξης www.ypan.gr .

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρουσιάζει για πρώτη φορά συγκεντρωτικά πλήθος πληροφοριών, που είναι ταξινομημένα κατά κατηγορία και που αφορούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως:

- Ελληνική και κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία σε πλήρη κείμενα,

- Μελέτες και αναλυτικοί χάρτες με τη χωροθέτηση των περιοχών ανάπτυξης οικονομικών δραστηριοτήτων (π.χ. ΒΕ.ΠΕ.) και των διαφόρων περιοχών προστασίας περιβάλλοντος (NATURA, RAMSAR),

- Εκτενείς βάσεις δεδομένων με τους φυσικούς πόρους,

- Λογισμικά για τον υπολογισμό ρύπων ανά κλάδο μεταποίησης,

- Αναλυτικό Γεωγραφικό Συστήματος Πληροφοριών (G.I.S.).

Επίσης, στη νέα αυτή ιστοσελίδα καταγράφονται και συνδέονται πάνω από 200 δικτυακοί τόποι ανά τον κόσμο, όπου παρουσιάζονται θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, μέσω της Πύλης είναι δυνατή η πρόσβαση στα πρόσφατα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (Ε.Π.ΑΝ).

α) «Στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος»,

β) «Ελληνοαγγλικό λεξικό τεχνικών ετυμολογημένων όρων της Ελληνικής Γλώσσης», το οποίο και περιλαμβάνει την ετυμολόγηση 2500 λέξεων που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δικτυακή πύλη πρόκειται σύντομα να επεκταθεί και να συμπληρωθεί με νέα στοιχεία και πληροφορίες αναπτυξιακού χαρακτήρα και στην Αγγλική Γλώσσα που θα καλύπτουν το σύνολο της Επικράτειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα