ΔΝΤ: Πρόοδος αλλά και σημαντικές εκκρεμότητες

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 17:48
UPD:18:47

«Υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις την Πέμπτη (φωτ. αρχείου).

Πρόοδο στις διαβουλεύσεις Αθήνας - θεσμών σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο επιμένει ότι εξακολουθούν να εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα.

«Υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις την Πέμπτη.

Τόνισε επίσης ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το κλιμάκιο του ΔΝΤ να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα.

Ο κ. Ράις, επανέλαβε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις, ενώ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πότε οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε τεχνική συμφωνία (staff level agreement).

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ερωτηθείς για το αν το ΔΝΤ βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 ο κ. Ράις είπε ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις, σχολίασε ότι όλοι εργάζονται με καλή πρόθεση για να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Επέμεινε δε ότι το Ταμείο επιθυμεί πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους, προκειμένου να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά το ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα θα παραστεί σε εκδήλωση στο Βερολίνο προσκεκλημένη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα