Σημάδια κόπωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 11:03
UPD:11:05
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εμφανή σημάδια κόπωσης από τη συνεχή αβεβαιότητα της αξιολόγησης εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αδυνατούν να διατηρήσουν ένα σταθερά ανοδικό momentum.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,16% στις 665,36 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει μείωση κατά 0,08% στις 1.781,01 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 2,58 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 20 ενισχύονται, 21 υποχωρούν και πέντε παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,23% στις 559,00 μονάδες, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει κέρδη κατά 0,61%, η Eurobank κατά 0,18%, η Alpha Bank κατά 0,60% και η Attica Bank κατά 2,56%. Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 0,84%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Viohalco και ΔΕΗ διολισθαίνουν κατά 1,70% ενώ πέριξ του 1,50% διαμορφώνονται οι απώλειες για τη μετοχή του Ελλάκτορα. Πτώση κατά 1% σημειώνει και η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων. Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,80% και η Σαράντης κατά 0,35%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακή άνοδο, παραμένοντας πέριξ του τεχνικού ορίου του 7,00%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 7,099% ενώ του 2ετούς ομολόγου διατηρείται σταθερή στο 7,926%.

Οι επενδυτές εμφανίζονται «κουρασμένοι» από την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς παρά τη χθεσινή συνεδρίαση του Brussels Group, δεν υπήρξε συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, γεγονός το οποίο βάζει οριστική ταφόπλακα στην προοπτική «τεχνικής συμφωνίας» στο Eurogroup της Παρασκευής.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών σε σχέση με το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της 2η αξιολόγησης, για να τον οδηγήσει χαμηλότερα στη συνέχεια εκφράζοντας διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων και συνδέοντας τη διαδικασία με τη διευθέτηση του χρέους» σχολιάζει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακής, Δημήτρης Τζάνας, και προσθέτει:

«Από την άλλη πλευρά, υπουργικό κλιμάκιο μεταβαίνει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες με στόχο την καταβολή τελευταίας προσπάθειας επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς. Διαρκής εναλλαγή δηλαδή του σκηνικού, άλλοτε με αισιόδοξη και άλλοτε με απαισιόδοξη επίγευση, δημιουργώντας εμφανή κόπωση στην αγορά που ευλόγως το τελευταίο διήμερο οδηγήθηκε πάλι στη συναλλακτική ανυδρία, εξακολουθώντας ωστόσο να παρέχει θετική ψήφο εμπιστοσύνης ως προς την τελική έκβαση».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα