Β. Αποστόλου: Οικονομική ανάκαμψη μέσω της ελληνικής υπαίθρου

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 10:33
UPD:11:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο αγροτικός τομέας έχει μπει ψηλά στην οικονομική και πολιτική ατζέντα», ενώ ανέπτυξε τα μέτρα και δράσεις του υπουργείου για τη διευκόλυνση και την ενίσχυση των παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου (φωτ. αρχείου).

Το στοίχημα της ανάταξης της οικονομίας θα κερδηθεί μόνον όταν κερδηθεί στην ύπαιθρο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» με θέμα «Καλλιεργώντας την Ανάπτυξη ή ‘Αγρανάπαυση’».

«Η ελληνική γη κρατάει σταθερές οικονομικές αξίες και η παραγωγική της δραστηριότητα μπορεί να στηριχτεί πολλαπλά και να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας» υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, διαβεβαιώνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου «δεν πρόκειται να περάσει σε αγρανάπαυση», αλλά «θα συνεχίσει να παράγει τα απαραίτητα εργαλεία» για τη στήριξη της υπαίθρου. Όπως είπε ο υπουργός, η ελληνική ύπαιθρος έχει τεράστια πλεονεκτήματα και με συστηματική δουλειά και συνέργεια παραγωγών, επιχειρηματιών, θεσμών και φορέων μπορεί να φέρει στην οικονομία «τα κάτω – πάνω».

Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο αγροτικός τομέας έχει μπει ψηλά στην οικονομική και πολιτική ατζέντα», ενώ ανέπτυξε τα μέτρα και τς δράσεις του υπουργείου για τη διευκόλυνση και την ενίσχυση των παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου.

Έκανε συγκεκριμένα ειδική μνεία στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020) ύψους 4,7 δισ. κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή θα κινητοποιήσει, όπως είπε, συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα