FT: Κατεβαίνει ο πήχης για ανάπτυξη

Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 22:24
UPD:05/04/2017 03:01
EUROKINISSI/Stelios misinas

Στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας που ερωτήθηκαν από την «Ν» δεν επιβεβαιώνουν επισήμως την αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για την πορεία του ΑΕΠ. 

Πληροφορίες για αναθεώρηση της πρόβλεψης για την πορεία του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους από την Τράπεζα της Ελλάδας μετέδωσαν οι Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πήχης κατεβαίνει στο 1,5% από 2,7% που ήταν η μέχρι τώρα πρόβλεψη.

Μάλιστα, οι αναθεωρημένες προβλέψεις βασίζονται στην υπόθεση ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία κατά τη διάρκεια του Μαΐου: «Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε επιστροφή στην ύφεση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» αναφέρει αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας στους FT.

Στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας που ερωτήθηκαν από την «Ν» δεν επιβεβαιώνουν επισήμως την αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για την πορεία του ΑΕΠ. 

Ο Αλ. Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους δανειστές λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων

Στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε μια συμφωνία η οποία είχε επιτευχθεί τον προηγούμενο μήνα με τους πιστωτές της χώρας, μετά από τις έντονες αντιδράσεις ανώτερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συμφωνία πρόεβλεπε περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις το 2019, λίγους μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει αντιμέτωπος με τις κάλπες, στο τέλος της τετραετούς θητείας του.

«Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μία συμφωνία που δεν θα μπορούσαν να “καταπιούν”» ανέφερε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επικαλούνται οι FT.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα