Siemens: 38% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 09:44

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 38%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, μετά την ζήτηση για συστήματα αυτοματισμού και εξαρτήματα αυτοκινήτων, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερες εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας, Siemens AG. Αντιθέτως, το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας εμφάνισε ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, αυξήθηκαν στο ένα δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,12 ευρώ ανά μετοχή από 726 εκατ. ευρώ ή 82 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 1%, φθάνοντας στα 18,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Siemens. Η εταιρεία είχε κέρδη 208 εκατ. ευρώ από την πώληση μεριδίου στην Juniper Networks Inc.

H Siemens, η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, εμφάνισε ζημίες 143 εκατ. ευρώ στο εν λόγω τμήμα, μετά την αύξηση του ανταγωνισμού από την Nokia Oyj και τη Samsung Electronics Co. της Ν. Κορέας, οι οποίες προσήλκυσαν του καταναλωτές με φθηνότερα και πιο εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών στον κόσμο, Nokia, θα ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι - ώρα Γερμανίας - τα αποτελέσματά της για το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα