Adidas-Salοmon: Χαμηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Μετά την ανάπτυξή της στις ΗΠΑ και τις επενδύσεις στην Ασία
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 10:19
UPD:18:47

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, σε ποσοστό 30%, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο, η υπ'αριθμόν δεύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο, Adidas-Salomon AG, μετά την αύξηση της παρουσίας της στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και των επενδύσεών της στην Ασία, σε μια προσπάθεια να τονώσει την εικόνα της και να επεκτείνει την ανάπτυξή της.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 19 εκατ. ευρώ (25 εκατ. δολ.) έναντι 27 εκατ. ευρώ πριν από ενα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloobmerg News, βάσει των ετήσιων αποτελεσμάτων. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά κέρδη θα έφθαναν τα 24 εκατ. ευρώ. Σε ετήσια βάση, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, σημείωσαν αύξηση 21%, φθάνοντας στα 314 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Adidas-Salomon.

H εταιρεία, δαπάνησε χρήματα στην ανάπτυξη του σήματος των τριών ραβδώσεων στην Ασία και τη Βόρειο Αμερική, καθώς επιδιώκει να αυξήσει τις χορηγίες και την προώθησή της. Την εβδομάδα που πέρασε, έκανε γνωστή την καταβολή 351 εκατ. δολ. για την ανάληψη της χορηγίας των παγκοσμίων κυπέλλων του 2010 και του 2014, καθώς και τη συνεργασία για τη επίσημη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, το 2008.

«Το 2005 για την Αdidas-Salomon θα είναι επίσης εκπληκτικό έτος», ανέφερε ο επικεφαλής της Herbert Hainer, σε δήλωσή του. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα αυξήσει τα κέρδη της σε ποσοστό από 10% έως 15% φέτος και τις πωλήσεις σε διψήφιο νούμερο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 5,9%, φθάνοντας στο 1,43 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τα ετήσια έσοδα σημείωσαν αύξηση 3%, φθάνοντας στα 6,48 δισ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη της μειώθηκαν 43%, φθάνοντας στα 21 εκατ. ευρώ το τρίμηνο και σημείωσαν αύξηση 19% στο σύνολο του έτους, φθάνοντας στα 520 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα