Αtos Origin: Υψηλότερες 3%-5% οι δαπάνες στην τεχνολογία φέτος

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Bernard Bourigeaud
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 12:24
UPD:12:32

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ από 3% έως 5% φέτος θα είναι οι δαπάνες στον τομέα της τεχνολογίας, σύμφωαν με τον επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Γαλλίας, Atos Origin SA, Bernard Bourigeaud.

Aύξηση των δαπανών στον κλάδο της υψλής τεχνολογίας, προβλέπει φέτος μεταξύ του 3% και 5%, ο επικεφαλής της Atos Origin SA, Bernard Bourigeaud.

«Μετά από δύο άνυδρα χρόνια, ειδικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, οι δαπάνες αυξάνονται», ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη που παρεχώρησε ο Bourigeaud, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, συμπληρώνοντας: «Οι τράπεζες και οιασφαλιστικές εταιρείες, αυξάνουν τις δαπάνες τους επίσης».

Διεθνώς οι δαπάνες για την παροχή υπηρεσιών, μάλλον αυξήθηκαν κατά 6,9%, φθάνοντας στα 608,1 δισ. δολ. το 2004, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς, Gartner Inc.

H Atos Origin, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις εταιρείες, γνωρίζει μία έντονη ζήτηση στην Ασία και ειδικότερα στην Κίνα και την Ινδία, αλλά και ανάκαμψη της αγοράς στη Βρετανία και την Γαλλία, ανέφερε ο Bourigeaud.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 1.000 ανθρώπους στην Ινδία, σχεδιάζει να αυξήσει το προσωπικό της εκεί. Θα χρησιμοποιήσει δε τις δραστηριότητές της στην Κίνα ως πλατφόρμα, προκειμένου να επεκταθεί στην Ασία, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Atos Origin.

Ο ίδιος επεσήμανε, ότι, η εταιρεία δεν έχει σχέδια εξαγοράς εταιρειών στην Κίνα και την Ινδία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι επιχειρήσεις στην Ινδία είναι πολύ ακριβές».

Οι μετοχές της Atos σημείωναν άνοδο 48 σεντς, ποσοστό 0,98%, φθάνοντας στα 49,5 ευρώ η μία, στις 9:06' π.μ., στο Παρίσι, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα