Η Ελλάδα έτοιμη για την υλοποίηση του ΕΣΟΑΒ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 17:22

Την ετοιμότητα της Ελλάδας, για την υλοποίηση του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), με διασφαλισμένα κονδύλια για το 2005, υπογράμμισε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε δηλώσεις του σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται πλέον στη δική μας πλευρά αλλά στις δωρολήπτριες χώρες», επισήμανε ο υφυπουργός. «Εμείς έχουμε στείλει κλιμάκια αποτελούμενα από μηχανικούς και οικονομολόγους σε όλες τις λήπτριες χώρες των Βαλκανίων, έχουμε επαναδιαπραγματευτεί τις προτεραιότητες και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την υλοποίηση κάποιων έργων», πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα έργα για τα οποία οι διαδικασίες χρηματοδότησής τους είναι σε προχωρημένο στάδιο, όπως αυτο της ανακατασκευής του Κτιρίου ων Θεσμών στη Βοσνία, το λιμάνι Λομ στη Βουλγαρία και η κατασκευή του οδικού άξονα Αγιοι Σαράντα-Σαγιάδες στην Αλβανία.

Σε όλες τις περιπτώσεις εμείς είμαστε εντάξει. Εχουν ξεπεραστεί οι όποιες τεχνικές και θεσμικές δυσκολίες αντιμετωπίσαμε, όταν αναλάβαμε ως κυβέρνηση. Έχουμε και τα χρήματα και την ετοιμότητα», τόνισε ο κ.Στυλιανίδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα