Απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης στον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων - ποτών

Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 11:20
UPD:15:30
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης

Στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων μεταποίησης τροφίμων και ποτών, προχωράει το υπουργείο Οικονομίας, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, Αλέξη Χαρίτση.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους, με μία απλή γνωστοποίηση, καθώς πλέον, τα δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές. Αντίθετα, θα διατηρούνται στο αρχείο της επιχείρησης και θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στις ελεγκτικές αρχές.

Ταυτόχρονα, η απόφαση προβλέπει τον καθορισμό ενός συστήματος ουσιαστικών ελέγχων στην πραγματική λειτουργία της επιχείρησης, μετά την έναρξη και όχι πριν - όπως γινόταν μέχρι τώρα - γεγονός το οποίο θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νέο πλαίσιο κατοχυρώνει μία απλή, γρήγορη και οικονομική διαδικασία αδειοδότησης, επιτρέποντας την ταχύτατη έναρξη μίας οικονομικής δραστηριότητας.

«Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων και ποτών θα μπορούν πλέον να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους, με μία απλή γνωστοποίηση στη διοίκηση και με μηδενικό κόστος. Με αυτό τον τρόπο περιορίζουμε δραστικά τη γραφειοκρατία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και δίνουμε ουσιαστική ώθηση στην οικονομία» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι ανάλογες εξελίξεις θα υπάρξουν και σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες, αλλάζοντας ριζικά το επιχειρείν στη χώρα. «Με αποφασιστικότητα και σωστό σχεδιασμό διαμορφώνουμε ένα φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματική δραστηριότητα και καθιστούμε τη δημόσια διοίκηση αρωγό των επαγγελματιών και ουσιαστικό προστάτη του δημοσίου συμφέροντος» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα