Chartered Semiconductor: Πρόβλεψη για ζημίες 85 εκατ. δολ.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 07:33

ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες, σε χρονικό διάστημα έξι τριμήνων, καθώς μειώνεται η ζήτηση των chip για κομπιούτερ και τηλέφωνα, προβλέπει ότι θα εμφανίσει η μεγαλύτερη παραγωγός ημιαγωγών της Σιγκαπούρης, Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd.

H Chartered, η οποία κατά περίπου 61% ανήκει στο κράτος, προέβλεψε ότι θα εμφανίσει ζημίες 85 εκατ. δολ. ΗΠΑ ή 34 σεντς ανά μετοχή εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, το τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών 1,9 εκατ. δολ. ή ενός σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της, ενδέχεται να μειωθούν σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας στα 183 εκατ. δολ. έναντι 228 εκατ. δολ., σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η εταιρεία, η οποία χρησιμοποίησε το 61% της δυναμικότητάς της το τέταρτο τρίμηνο, βλέπει οι παραγγελίες της να μειώνονται, καθώς οι πελάτες της μειώνουν τα αποθέματά τους και ο κλάδος των ημιαγωγών παγκοσμίως, συρρικνώνεται. Σημειώνεται, ότι, η εταιρεία - βάσει κάποιων στοιχείων - έμεινε πίσω από την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής chip, κατόπιν παραγγελίας στον κόσμο - Semiconductor Manufacturing International Corp., που εδρεύει στην Σαγκάη.

«Η Chartered, έχει ακόμη προοπτικές ανάπτυξης μπροστά της», ανέφερε ο Chan Hock Fai, ο οποίος διαχειρίζεται τρία δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την APS Asset Management, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της υποχώρησαν απρόσμενα, μετά από κέρδη που σχετίζονται με φόρους και άλλα κονδύλια. Νωρίτερα, η Chartered, είχε ανακοινώσει ότι πέντε από τους κυριότερους πελάτες της, ακύρωσαν παραγγελίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καθώς έντονη ήταν η ανησυχία για το ύψος των αποθεμάτων τους.

Οι ζημίες ήταν 26,8 εκατ. δολ. ΗΠΑ ή 11 σεντς ανά μετοχή εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, έναντι ζημιών 43,2 εκατ. δολ. ή 17 σεντς, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν άνοδο 4,3%, φθάνοντας τα 191 εκατ. δολ. έναντι 183 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο κατά ένα σεντ δολαρίου Σιγκαπούρης, φθάνοντας στα 92,5 σεντς, στις 12:20' π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Συνολικά το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν απώλειες 48%, έναντι ανόδου 12% του δείκτη Straits Times. Η μετοχή, είχε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση, μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα