Περιορισμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2001 12:14
UPD:12:18

Πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτήν την ώρα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, καθώς πλησιάζει το τέλος του δευτέρου τριμήνου και οι προειδοποιήσεις των εταιρειών σχετικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα αυξάνονται.

Επιπλέον, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει των σημαντικών στατιστικών στοιχείων που θα δοθούν αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τα οποία αναμένεται να καθορίσουν τη νομισματική πολιτική της Fed, η οποία συνεδριάζει προς το τέλος του μήνα.

Αυτήν την ώρα, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,02% και έχει διαμορφωθεί στις 5.859,4 μονάδες. Η είδηση που δεσπόζει στη σημερινή συνεδρίαση του βρετανικού χρηματιστηρίου είναι η επικείμενη συνεργασία της British Telecom με την Deutsche Telekom στην ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς στη Μεγ. Βρετανία και τη Γαλλία. Με την εν λόγω συνεργασία εκτιμάται, ότι οι δύο τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί θα περιορίσουν κατά περίπου 30% το κόστος δημιουργίας των αναγκαίων δικτύων. Η μετοχή της βρετανικής εταρείας ενισχύεται αυτήν την ώρα κατά 1,2%.

«Τα νέα είναι ευχάριστα, διότι περιορίζεται το κόστος, ωστόσο η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου», δηλώνει στο "Βloomberg" ο χρηματιστής Κρίστιαν Χέγκερ, ο οποίος, μάλιστα, θεωρεί ότι οι δύο εταιρείες κατέληξαν σ’ αυτή τη συνεργασία λόγω «απόγνωσης».

Σύμφωνα, πάντως, με άλλους αναλυτές η συνεργασία της British Telecom με την Deutsche Telekom αναμένεται να πλήξει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, καθώς θεωρούν ότι οι επενδύσεις τους θα περιοριστούν. Οι μετοχές των εταιρειών Nokia, Ericsson, Siemens, Royal KPN και Vodafone υποχωρούν.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,38% και βρίσκεται στις 5.397,67 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX βρίσκεται στις 6.134,89 μονάδες μειωμένος κατά 0,45% και, τέλος, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI με απώλειες 0,41% έχει διαμορφωθεί στις 7.468 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα