Porsche: 4,5% υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο της χρήσης

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 10:25

b>AΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 4,5%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της πιο κερδοφόρου αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, Porsche AG, καθώς οι πωλήσεις του μοντέλου της Cayenne, κινήθηκαν ανοδικά, σε συνδυασμό με την παρουσίαση του νέου μοντέλου της, 911.

Τα καθαρά κέρδη το εξάμηνο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αυξήθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ (163 εκατ. δολ.) έναντι 119,6 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Porsche, που εδρεύει στη Στουτγκάρδη, προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 3,4%, φθάνοντας τα 2,95 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Wendelin Wiedeking, παρουσίασε βελτιωμένο μοντέλο της 911 και της Boxter πέρυσι, προκειμένου να περιορίσει τη μείωση της ζήτησης για τα σπορ αυτοκίνητα της βιομηχανίας. Η Porsche, που κατασκευάζει το Cayenne, επενδύει σε νέα μοντέλα, προκειμένου να κερδίσει αγοραστές και να αυξήσει τις πωλήσεις της στα 100.000 οχήματα μέσα σε μία τριετία.

«Η Porsche, είναι μία από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την κερδοφορία τους», ανέφερε ο Georg Stuerzer, αναλυτής της HVB Group, στο Μόναχο, ο οποίος εισηγείται για την μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, «buy», συμπληρώνοντας: «Με τα νέα μοντέλα, θα έχει δυναμική ανάπτυξη».

Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά της κέρδη θα έφθαναν τα 128 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις της τα 2,97 δισ. ευρώ. Η διοίκησή της εκτιμά ότι θα πουλήσει την τρέχουσα οικονομική χρήση 80.000 αυτοκίνητα.

Χθες, η μετοχή της Porsche σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας τα 511,98 ευρώ η μία, ενώ φέτος έχει σημειώσει συνολικά άνοδο σε ποσοστό 9,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα