Honda: Προς τα πάνω αναθεώρηση των κερδών τη χρήση

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 11:12

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα πάνω τον στόχο για τα ετήσια κέρδη της, μετά την αύξηση των εσόδων της το τρίμηνο, υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., μετά την αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων Fit.

Tα καθαρά της κέρδη, προβλέπεται να αυξηθούν 7,4%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο της, φθάνοντας στα 480 δισ. γιέν (4,65 δισ. δολ. ΗΠΑ), τη χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο συρρικνώθηκαν κατά 0,2% φθάνοντας στα 150,8 δισ. γιέν, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των τεσσάρων οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει κέρδη 135 δισ. γιέν Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Honda, αυξήθηκαν σε ποσοστό 7,1%, φθάνοντας τα 2,13 τρισ. γιέν.

Η Honda, δαπάνησε περισσότερα σε κίνητρα στις ΗΠΑ, προσπαθώντας να χτίσει το μερίδιο αγοράς της, έναντι των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της General Motors Corp. και να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της Toyota Motor Corp., της οποίας ο επικεφαλής λανσάρει νέα μοντέλα και επεκτείνει την παραγωγή στα εργοστάσια στις ΗΠΑ, την Κίνα και αλλού στην Ασία, προκειμένου να μειώσει την επίδραση του ισχυρού γιέν.

Οι μετοχές της Honda σημείωναν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 5.320 γιέν η μία στο Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα