Mitsubishi Motors: Δεύτερη οικονομική βοήθεια ύψους 5,2 δισ. δολ.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 11:24

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 540 δισ. γιέν (5,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε δάνεια και επενδύσεις, ανακοίνωσε ότι θα εισπράξει από τους μετόχους της, η πέμπτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Mitsubishi Motors Corp., προκειμένου να αναζωογονήσει τις δραστηριότητές της, μετά τη δεύτερη οικονομική της βοήθεια, σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών.

Η Mitsubishi Motors, θα εισπράξει συνολικά 270 δισ. γιέν σε επενδύσεις από την Mitsubishi Heavy Industries Ltd., την Mitsubishi Corp. και την Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Τόκυο. Η εταιρεία ανέφερε, ότι ενδέχεται να δανειστεί 240 δισ. γιέν από την Mitsubishi Tokyo Financial και να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία της Mitsubisthi Corp., ύψους 30 δισ. γιέν.

Η κατασκευάστρια του jeep Pajero, η μοναδική μη κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, θα πρέπει να ζητήσει από τον αρχαιότερο και μεγαλύτερη όμιλο της χώρας βοήθεια, αφού η πρώτη, ύψους 496 δισ. γιέν, που έλαβε τον περασμένο Μάϊο απέτυχε να αναζωογονήσει τις δραστηριότητές της και να περιορίσει τη δραματική μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Πέρυσι, η DaimlerChrysler, αρνήθηκε να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην Mitsubishi Motors.

Οι μετοχές της Mitsubishi Motors υποχωρούσαν κατά 2%, φθάνοντας στα 150 γιέν η μία, πριν από την ανακοίνωση της νέας οικονομικής εγγύησης που έλαβε. Συνολικά, το τελευταίο δωδεκάμηνο υποχώρησαν 43,6% και κατά 37%, από την στιγμή που έλαβε το πρώτο πακέτο οικονομικής βοηθείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα