Canon: Ακόμη ένα έτος με κέρδη ρεκόρ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 12:42

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 7,8% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας φωτοτυπικών μηχανημάτων στον κόσμο, Canon Inc., καθώς οι πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών, φωτοτυπικών και εξοπλισμού γραφείων, κινήθηκαν ανοδικά. Η εταιρεία προβλέπει ότι και το 2005, θα εμφανίσει κέρδη ρεκόρ για έκτο συνεχόμενο έτος.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν σε 80,8 δισ. γιέν (783 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 74,96 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν περίπου 9,6%, φθάνοντας στα 981,1 δισ. γιέν.

Οι μειώσεις κόστους, στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Fujio Mitarai και το ενδιαφέρον του στην αύξηση του μεριδίου αγοράς φωτογραφικών μηχανών και λοιπών εξοπλισμών γραφείου, βοήθησαν την εταιρεία να ισορροπήσει τη μείωση των τιμών από την Sony Corp. και τις άλλες ανταγωνίστριές της, με τα έσοδά της. Η Canon προβλέπει, ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν και φέτος, καθώς αυξάνονται τα έσοδα από τα κυριότερα τμήματά της.

«Η Canon εμφάνισε και πάλι σημαντικά αποτελέσματα», ανέφερε ο επικεφαλής της Polestar Investment Management Co., Shigemi Nonaka, ο οποίος διαχειρίζεται 126 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Canon, συμπληρώνοντας: «Η εταιρεία κατάφερε να ελέγξει την μετατροπή της σε μία εταιρεία που είναι ικανή να υπομείνει ένα ισχυρό γιέν».

Φέτος, η εταιρεία προβλέπει, ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν κατά 4,6%, φθάνοντας τα 359 δισ. γιέν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της και οι πωλήσεις της προβλέπεται να ανέλθουν στα 3,63 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα