Kone Oyj: Μείωση των κερδών το δ' τρίμηνο

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 13:15

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 23%, μετά τη μείωση των τιμών των προϊόντων της, προκειμένου να ανταποκριθεί στη φθίνουσα ζήτηση και την αύξηση του ανταγωνισμού στις κύριες αγορές, όπου δραστηριοποιείται, εμφάνισε η υπ'αριθμόν τέσσερα εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων στον κόσμο, Kone Oyj.

Tα κέρδη της μειώθηκαν στο 1,34 ευρώ ανά μετοχή, από 1,73 ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Ελσίνκι. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 14%, φθάνοντας στο 1,34 δισ. ευρώ (1,75 δισ. δολ.).

Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,27 ευρώ ανά μετοχή και τα έσοδα σε 1,33 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Antti Herlin, ο οποίος κατέχει τα 2/3 των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της εταιρείας, σχεδιάζει να χωρίσει την Kone σε δύο τμήματα τον Ιούνιο, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον στην αγορά των ανελκυστήρων, το οποίο από αυτόν τον μήνα θα διοικείται από το πρώην στέλεχος της Nokia, Matti Alahuhta. Το κομμάτι των container, θα αποτελέσει ξεχωριστή επιχείρηση.

Οι μετοχές της Kone, της οποίας οι κυλιόμενοι διάδρομοι, χρησιμοποιούνται στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, παρέμειναν χθες αμετάβλητες, στα 62 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 3,95 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα