SZ: «Θα μιλήσουμε για σναπς…»

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 00:36
UPD:00:42
EPA/OLIVIER HOSLET

«Η Πορτογαλία και η Ιταλία ζήτησαν ήδη την παραίτησή του. Επίσης και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας αντέδρασαν με έντονο θυμό. Ο Ταγιάνι από την πλευρά του χαρακτήρισε τη δήλωση 'ρατσιστική και σεξιστική'», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στη νέα πρόσκληση που απέστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, για να συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο Στρασβούργο, αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

«Επισήμως λέγεται ότι θα συζητήσουν για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Οι ευρωβουλευτές πάντως μάλλον ενδιαφέρονται για ένα άλλο θέμα», σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου. Τονίζει επίσης ότι στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθεί η γνωστή πλέον ρήση του κ. Ντέισελμπλουμ για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που ξόδεψαν τα χρήματά τους σε «σναπς και γυναίκες» ζητώντας στη συνέχεια την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Η Πορτογαλία και η Ιταλία ζήτησαν ήδη την παραίτησή του. Επίσης και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας αντέδρασαν με έντονο θυμό. Ο Ταγιάνι από την πλευρά του χαρακτήρισε τη δήλωση 'ρατσιστική και σεξιστική'», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Από την πλευρά του ο κ. Ντέισελμπλουμ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, ενώ στη συνέχεια κατόπιν πολιτικής πίεσης δήλωσε ότι το μετανιώνει. «Παρά ταύτα εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω εξηγήσεις», καταλήγει η SZ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα