Μόσχα: Nέα συνάντηση αρχές Μαρτίου για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/πολη

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 15:37

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Μόσχα της Τριμερούς Διακυβερνητικής Επιτροπής Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας για την προώθηση της υλοποίησης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Oι τρεις χώρες πρότειναν τις συγκεκριμένες εταιρείες που συγκρότησαν ήδη την Ομάδα Πρωτοβουλίας, η οποία και συνεδρίασε με συντονιστή την ΤΝΚ-ΒΡ προσδιορίζοντας τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Η Τριμερής επιτροπή υπέγραψε ένα πρωτόκολλο με το οποίο συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει στις 9-10 Μαρτίου στη Μόσχα με βασικό σκοπό την αξιολόγηση της πορείας εργασιών της Ομάδας Πρωτοβουλίας και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, οπότε και η Τριμερής θα εισηγηθεί στις κυβερνήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου να υπογραφεί το πολιτικό μνημόνιο στη Σόφια.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, που ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, επισήμανε ότι τρεις εταιρείες μπήκαν στη βασική ομάδα πρωτοβουλίας. «Ομως εκτός αυτών, στη συνέχεια εξεδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν ως παρατηρητές στη πρώτη συνεδρίαση της ομάδας πρωτοβουλίας και η Λουκόιλ και η Γκαζπρόμ και η Ροσνέφτ και η Τρανσνέφτ. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ θετικό και έδειξε ότι στα πρώτα βήματά της η ομάδα πρωτοβουλίας διευρύνθηκε. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη διεύρυνση, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πετρελαϊκές εταιρείες να συμμετάσχουν στη διεθνή εταιρεία που θα προχωρήσει στην κατασκευή και στη λειτουργία το αγωγού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα