Orix Corp.: Προς εξαγορά της κατασκευαστικής Daikyo

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 08:30

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 23 δισ. γιέν (223 εκατ. δολ. ΗΠΑ), θα καταβάλλει η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών - εκτός τραπεζικών - υπηρεσιών της Κίνας, Orix Corp., για την απόκτηση του ελέγχου της Daikyo Inc., της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας συγκροτημάτων της χώρας, σύμφωνα με ανθρώπους, που πρόσκεινται στην εμπορική συναλλαγή.

H προσφορά της Orix ήταν μεγαλύτερη των αντίστοιχων που έκαναν η Merrill Lynch & Co., και η Morgan Stanley, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News. Η πωλήση περίπου του 1/3 της Daikyo, διοργανώθηκε από την Industrial Revitalization Corp. της Ιαπωνίας, μια κρατική αντιπροσωπεία, που διοικούσε την εταιρεία το τελευταίο τετράμηνο, μετά την απόρριψη από τους πιστωτές της να αναδιαρθρώσουν το χρέος της.

Οι ξένοι και οι ντόπιοι επενδυτές αγωνίζονται να αποκτήσουν ακίνητα, ειδικά στο Τόκυο, πιστεύοντας ότι η υποχώρηση των τιμών των οικοπέδων από το 1990, πλησιάζει στο τέλος της. Με την απόκτηση της Daikyo, η Orix θα επεκταθεί στην ακίνητη περιουσία, μία από τις τρεις κύριες δραστηριότητές της, μαζί με το leasing και τον δανεισμό καταναλωτών και εταιρειών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η Orix θα διορίσει νέο επικεφαλής στην Daikyo. To 1995 η Orix και η Daikyo, αντάλλαξαν μερίδια και προσφάτως συνεργάστηκαν σε project χρηματοδότησης κατοικιών. Και οι δύο εδρεύουν στο Τόκυο.

Ο εκπρόσωπος της Orix, Raymond Spencer, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, αλλά και το εάν η εταιρεία έχει τη στήριξη της Industrial Revitalization Corp., προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της Daikyo. Από την μεριά της, η Daikyο, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο στις 28 Ιανουαρίου, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει για ποια εταιρεία θα εγγυηθεί.

Η Orix, ενδέχεται να ανακοινώσει την επιτυχή προσφορά της το συντομότερο σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που σχετίζονται με την εμπορική συναλλαγή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα