Fuji Photo: 32% χαμηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 09:49

ΜΕΙΩΣΗ, κατά περίπου 1/3, εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής φιλμ για φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο, Fuji Photo Film Co., μετά τη στασιμότητα της ζήτησης για παραδοσιακά φιλμ και τη μείωση των τιμών των προϊόντων εγγραφής.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 32%, φθάνοντας στα 20,8 δισ. γιέν (201 εκατ. δολ.) ή 40,51 γιέν ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 30,4 δισ. γιέν ή 59,18 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις της, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, μειώθηκαν κατά 0,4%, φθάνοντας τα 640 δισ. γιέν.

Η Fuji Photo, η οποία έχει τη διπλάσια χρηματιστηριακή αξία της Eastman Kodak Co., της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της σε πωλήσεις, επεκτείνεται στον εξοπλισμό γραφείου και των φιλμ, που χρησιμοποιούνται στις τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην παγκόσμια στροφή για τα ψηφιακά προϊόντα, έναντι των φιλμ των φωτογραφικών μηχανών. Η εταιρεία, με έδρα το Τόκυο, έχει θέσει στόχο μέσα σε μία τριετία την αύξηση των λειτουργικών της κερδών σε ποσοστό της τάξης του 50% και στα 270 δισ. γιέν, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2007.

«Τη στιγμή που ζήτηση αγαθών, όπως για ψηφιακές κάμερες, μειώνεται και οι τιμές των πρώτων υλών αυξάνονται, εντείνουμε τις δαπάνες στην ανάπτυξη και τη διαφήμιση, με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων μας και την επίτευξη της αναδιάρθρωσης», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Shigetaka Komori.

Το τρίτο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ή οι πωλήσεις μείον το κόστος των αγαθών που πουλήθηκαν και των δαπανών της διοίκησης, μειώθηκαν κατά 18%, φθάνοντας στα 43,6 δισ. γιέν, σύμφωνα με την Fuji Photo Film Co.

Η διοίκησή της άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο του έτους, ήτοι στα 82,5 δισ. γιέν, σε πωλήσεις ύψους 2,61 τρισ. γιέν.

Οι μετοχές της Fuji Photo, οι οποίες σημείωναν άνοδο περίπου 10%, το τελευταίο δωδεκάμηνο, υπερβαίνοντας τον δείκτη Topix, υποχωρούσαν κατά 1,3% ή 50 γιέν, φθάνοντας στα 3.720 γιέν η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Τόκυο. Η εταιρεία, προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ιαπωνία. Σημειώνεται, ότι, θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας 15 δισ. γιέν, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα