IOBE: Θετικές οι προοπτικές για πληροφορική και επικοινωνίες

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 12:57

Τις τάσεις και τις προοπτικές του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών εξετάζει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η οποία στηρίζεται σε παλαιότερη μεγάλη έρευνα του Ιδρύματος και περιλαμβάνει νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Η μελέτη αναλύει τις εξελίξεις και τις προοπτικές σε έναν τομέα που έχει παρουσιάσει ταχύτατη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, με πολλαπλασιασμό των επιχειρηματικών ευκαιριών και αύξηση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ οι προοπτικές του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών διαγράφονται για τα επόμενα χρόνια ιδιαίτερα θετικές, εφόσον επαληθευτούν ορισμένες προϋποθέσεις με σημαντικότερη την επιτάχυνση των έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η ολοκλήρωση της ύφεσης στο διεθνές περιβάλλον, η προσδοκώμενη αύξηση των δημόσιων επενδύσεων μέσω της υλοποίησης των έργων της Κοινωνίας της πληροφορίας, και η άνοδος των ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργούν ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Από την άλλη πλευρά επισημαίνεται ως ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του κλάδου, η υιοθέτηση εξωστρεφών και διεθνοποιημένων στρατηγικών από τις επιχειρήσεις πληροφορικής. Η συστηματική επένδυση στην τεχνογνωσία που αποκτάται μέσω των έργων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν σημεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τον κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα