Πρόσκληση ύψους 60 εκατ. ευρώ για ηλεκτρονικά έργα στο Δημόσιο

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 16:42

Επιπρόσθετους πόρους 40 εκατ. ευρώ με τη μέθοδο της «υπερδέσμευσης» (overbooking) εξασφάλισε η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με στόχο τη διευκόλυνση των καθημερινών συναλλαγών του πολίτη με τους δημόσιους φορείς.

Οι επιπλέον πόροι των 40 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), αθροιζόμενοι με το αδιάθετο υπόλοιπο 20 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη) του μέτρου 2.2 του προγράμματος, κατευθύνονται μέσω της νέας πρόσκλησης συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά σε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων εκπνέει στις 31 Μαρτίου 2005.

Η νέα πρόσκληση που ανακοίνωσε ο Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Β. Ασημακόπουλος, απευθύνεται σε Υπουργεία, Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές και Περιφέρειες, ΝΠΔΔ, Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού και εταιρείες που ιδρύονται από το Ελληνικό Δημόσιο για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων, ΝΠΙΔ εφόσον έχουν παραγωγική ή εμπορική δραστηριότητα και υλοποίηση του έργου τους εποπτεύεται άμεσα από Υπηρεσία του Δημοσίου, καθώς και στην «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα