SSM: Υπέρ των διατραπεζικών συγχωνεύσεων η Νουί

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 15:33
UPD:15:36
EPA/FRANK RUMPENHORST

Υπέρ των διατραπεζικών συγχωνεύσεων στις χώρες της Ευρωζώνης τάχθηκε η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), Ντανιέλ Νουί, κατά την ομιλία της στην ετήσια συνέλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι στόχο της τραπεζικής ένωσης αποτελεί η δημιουργία μίας «αληθινά ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς», στην οποία θα πραγματοποιούνται διασυνοριακές συγχωνεύσεις.

Μέχρι σήμερα ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, δεν έχουν υλοποιηθεί αρκετές τραπεζικές συμφωνίες και όσες συμβαίνουν πραγματοποιούνται εντός των συνόρων μίας χώρας και όχι εντός της Ευρωζώνης.

Στο ίδιο πλαίσιο, απαριθμώντας τα θετικά των πανευρωπαϊκών συγχωνεύσεων, η Νουί εξήγησε ότι «οι τράπεζες θα αποκτούσαν μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οπτική, θα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και θα ωφελούνταν από μια μεγαλύτερη αγορά».

Τέλος, η επικεφαλής του SSM αναφέρθηκε εκτενώς και στις προκλήσεις, τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αδύναμη ανάπτυξη, τα χαμηλά επιτόκια, το αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο κ.α.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα