Ολοκληρώθηκε η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 20:00
UPD:25/03/2017 09:29
INTIME NEWS/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Φωτογραφία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν από τρία επενδυτικά σχήματα και συγκεκριμένα από την Ρ&Ο του αραβικού ομίλου της Dubai Ports World, την ΙSTC από τις Φιλιππίνες,  η οποία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων διαχειριστών container terminal παγκοσμίως, και την κοινοπραξία του γερμανικού fund DIEP, του γαλλικού ομίλου CMA CGM (θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρεία στη μεταφορά containers) και του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Αντίθετα, δεν επιβεβαιώνεται η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την ιαπωνική Mitsui.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι ανεξάρτητοι εκτιμητές έχουν ζητήσει premium περίπου 25% πάνω από από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, ανεβάζοντας το αντίτιμο για το 67% των μετοχών στην περιοχή των 155-160 εκατ. ευρώ.​

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα