Γερμανία: Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε μείωση των εμπορικών πλεονασμάτων

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 15:26
UPD:15:28
EPA/PEER GRIMM

Το δημογραφικό πρόβλημα της Γερμανίας θα οδηγήσει σε μείωση των υψηλών εμπορικών πλεονασμάτων, εκτιμά σε ανάλυσή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η γήρανση του πληθυσμού προβλέπεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης και τη μείωση των εξωτερικών ισοζυγίων.

«Σε μία κοινωνία, όπου η μέση ηλικία αυξάνεται, οι αποταμιεύσεις συρρικνώνονται, καθώς οι συνταξιούχοι τις χρησιμοποιούν για να στηρίξουν την εγχώρια κατανάλωση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει ως πιθανό αποτέλεσμα τη μείωση των πλεονασμάτων τρεχουσών συναλλαγών, τα οποία μάλιστα, ενδεχομένως να μετατραπούν σε ελλείμματα.

Παράλληλα, το υπουργείο διευκρινίζει στην έκθεσή του, ότι η γερμανική οικονομία είναι υπεύθυνη για τα πλεονάσματα, τα οποία είναι αδύνατο να ελεγχθούν από το κράτος και την κυβέρνηση.

Η έκθεση του υπουργείου Οικονομικών επέρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το διεθνές εμπόριο, το οποίο ταλανίζεται από την πρόθεση της Ουάσιγκτον να επιβάλει μία σειρά προστατευτικών μέτρων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα