Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Τάσεις συσσώρευσης»
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 10:25
UPD:10:29

Marfin Analysis: «Για τη σημερινή συνεδρίαση, το πιο πιθανό είναι να κυριαρχήσουν σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα. Αναµένουµε νέο αγοραστικό ενδιαφέρον να απορροφήσει τις πιέσεις ρευστοποιήσεων σε χαµηλά επίπεδα».

Praxis Securities: «Η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη τάση αναμονής των διεθνών αγορών εν όψει της συνεδρίασης της Fed αναμένεται να οδηγήσουν την εγχώρια αγορά σε τάσεις συσσώρευσης».

Fortius Finance: «Οι δύο (πορεία ξένων αγορών και ύψος καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας) από τους τρεις βασικούς λόγους (ο τρίτος είναι η απουσία σημαντικής διόρθωσης) που µας ενέπνεαν ανησυχία και αύξαναν την επιφυλακτικότητά µας έναντι της αγοράς φαίνεται τουλάχιστον να αίρονται προσωρινά αυξάνοντας τις πιθανότητες για ανάκαµψη του Γ∆ και κίνηση προς τις 3.000 µονάδες.

»Αλλωστε το θετικό κλίµα που επικρατεί στην αγορά, όπως καταδεικνύεται από την προεξόφληση επιχειρηµατικών νέων και πολύ περισσότερο φηµών, συνεχίζει να ευνοεί αυτό το σενάριο, από τη στιγµή που το κλίµα στο εξωτερικό δύναται να συνεπικουρήσει προς µια ανοδική κατεύθυνση.

Κατά συνέπεια, για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι ο Γ∆ θα κλείσει σε θετικές περιοχές, µε την απόφαση της FOMC στις ΗΠΑ για το διατραπεζικό επιτόκιο (περισσότερες πιθανότητες τείνουν υπέρ της αύξησής του κατά 25 µονάδες βάσης) επηρεάζει περισσότερο το εξωτερικό παρά το εσωτερικό».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα