Στα 2,4 δισ. ευρώ οι επενδύσεις ελληνικών εταιρειών στη Ρουμανία

Συνάντηση Ελλήνων και Ρουμάνων επιχειρηματιών σε ημερίδα του ΒΕΑ
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 13:36

Έλληνες και Ρουμάνοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων συναντήθηκαν χθες στην ημερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κόσμων.

Στις ομιλίες τους ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Δημ. Χαρίσης και ο γ.γ. Αθ. Παύλου επισήμαναν τα πολλά περιθώρια ανάπτυξης συνεργασιών των δύο χωρών σε επιχειρηματικό επίπεδο. Βασική παράμετρος την οποία τόνισε ο ρουμάνος πρέσβης κ. Dragomir είναι η έγκαιρη είσοδος Ελλήνων επιχειρηματιών και η καθιέρωσή τους στη ρουμανική αγορά πριν το 2007, έτος ένταξης της Ρουμανίας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Ι. Μεταξά, αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία 2.826 ελληνικές επιχειρήσεις με επενδεδυμένο κεφάλαιο που ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ και με ταυτόχρονη αυξητική πορεία ελληνορουμανικών εξαγωγών.

Ενθαρρυντικοί παράγοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στη Ρουμανία θα αποτελούσε ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου και η εξασφάλιση της διαφάνειας στα επενδυτικά προγράμματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα