Εκδήλωση στο Χ.Α. για τις νέες ομολογίες του ΟΠΑΠ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 16:08
UPD:16:11
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το καθιερωμένο καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Damian Cope, με αφορμή την εισαγωγή των νέων ομολογιών, συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου, ο επικεφαλής του Οργανισμού εκτίμησε ότι «αυτά αντικατοπτρίζουν το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης, το όραμα για την εταιρεία και τα επιχειρηματικά σχέδια».

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη δημοπρασία, συνολικά διατέθηκαν 200.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες, με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους 200.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ιάκωβος Γεωργανάς, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την εταιρεία και σημείωσε ότι η επιτυχία του ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε υπό αντίξοες συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γκότσης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εξήγησε ότι «η επιτυχημένη έκδοση του ΟΠΑΠ δείχνει ότι η ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα